Visie

Betaald werk heeft verschillende functies. Voor veel mensen is werk vooral een manier om aan geld te komen. Ook geeft werk structuur aan je leven. Het verdeelt de week in werktijd en vrije tijd. Daarnaast geeft het gelegenheid om in contact te komen met andere mensen. Werk biedt ook status en identiteit.

Maar dat is niet alles. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat werk nog meer kan betekenen.

Als het lukt om je talenten in je werk te ontplooien, zul je merken dat werk ook een manier is om te komen tot zelfrealisatie.

Je beroepsuitoefening wordt gemakkelijker. Het lijkt vanzelf te gaan. Je bent niet alleen buiten, maar ook onder werktijd bezig met de dingen die je graag doet en waar je goed in bent. En voor werk word je dan nog betaald ook.

Is dit te mooi om waar te zijn?

Met loopbaanbegeleiding of coaching help ik je graag om dit dichterbij te brengen. Het is niet voor iedereen even eenvoudig. Het hangt ook af van het soort werk dat je doet. Maar het traject is in feite heel simpel. Om te beginnen gaat het er om dat je op de goede plek zit. Als je verkeerd zit, is het van belang dat je uitzoekt waar je wel moet zijn en hoe je daar komt. Vervolgens geef je ruimte aan je drijfveren en ruim je belemmeringen om optimaal te presteren op. Het kan zijn dat je daarvoor capaciteiten gaat ontwikkelen of dat je belemmerende overtuigingen loslaat. Of misschien is het nodig om meer balans te brengen in denken, voelen en doen. Als je dan met al je aandacht aanwezig bent bij je werk, kun je ontdekken wat het nog meer te bieden heeft.