Visie

Voor sommige mensen biedt werk vooral veiligheid en zekerheid. Het levert een inkomen op en geeft structuur aan het leven. Daarnaast geeft het gelegenheid om in contact te komen met andere mensen. Op een ander niveau is werk een middel om je verder te ontwikkelen en om zaken te bereiken als kennis, leiderschap, status en invloed.

Maar dat is niet alles. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat werk nog meer kan betekenen.

Werk kan ook een manier zijn om jezelf te realiseren. Het werk geeft dan uitdrukking aan wie je bent en aan je hogere doelen of idealen.  

Je beroepsuitoefening wordt gemakkelijker. Het lijkt vanzelf te gaan. Je bent niet alleen buiten, maar ook onder werktijd bezig met de dingen die je graag doet en waar je goed in bent. En

voor werk word je dan nog betaald ook.

Is dit te mooi om waar te zijn?

Met loopbaanbegeleiding of coaching help ik je graag om dit dichterbij te brengen. Het is niet voor iedereen even eenvoudig. Het hangt ook af van het soort werk dat je doet. Maar het traject is in feite heel simpel. Om te beginnen gaat het er om dat je op de goede plek zit. Als je verkeerd zit, is het van belang dat je uitzoekt waar je wel moet zijn en hoe je daar komt. Vervolgens geef je ruimte aan je drijfveren en ruim je belemmeringen om optimaal te presteren op. Het kan zijn dat je daarvoor capaciteiten gaat ontwikkelen of dat je belemmerende overtuigingen loslaat. Of misschien is het nodig om meer balans te brengen in denken, voelen en doen. Als je dan met al je aandacht aanwezig bent bij je werk, kun je ontdekken wat het nog meer te bieden heeft.