Betty Wijntjes

Na afronding van mijn studie sociologie heb ik verschillende banen gehad in het bedrijfsleven en bij de overheid. Ik heb gewerkt als organisatie-adviseur, directiesecretaris, manager van een klantenservice en als parlementair coördinator op een ministerie. In 1995 heb ik een omslag gemaakt in mijn loopbaan. Ik wilde directer contact met mensen. Toen heb ik ook zelf een loopbaantraject doorlopen. Daarna ben ik gaan werken als consultant bij een bureau voor interim management en executive search. Van de mensen die in die tijd op mijn pad kwamen heb ik veel geleerd over de thema’s die in verschillende levensfasen kunnen spelen. Sinds 1999 zet ik mijn ervaring in voor de ontwikkeling van anderen. De eerste jaren deed ik dat als senior adviseur in dienst van een adviesbureau voor loopbaanbegeleiding en coaching. Sinds 2003 heb ik mijn eigen bureau. De laatste tijd betrek ik daar steeds vaker collega’s bij.

Ik werk niet met vaststaande trajecten; mijn werkwijze is altijd aangepast aan mijn cliënt. Van te voren bepalen we samen de doelen en stel ik een duidelijk stappenplan op. Ik geef geen kant en klare oplossingen of strakke adviezen. Ik coach je bij het maken van je eigen keuzes en je blijft dus zelf verantwoordelijk voor je vraagstuk.

Ik benader je vriendelijk en zacht, maar ik daag je wel uit om belemmerende denkpatronen los te laten en vanuit een hogere optiek naar je situatie te kijken.

Daarbij zoek ik graag de balans tussen zakelijkheid en zingeving. Als ik confronteer, dan doe ik dat met gevoel voor grenzen. Ik denk creatief met je mee en blijf altijd vertrouwen op een positief resultaat. Omdat ik graag werk in een sfeer van openheid en vertrouwen, vind ik het fijn als we elkaar tutoyeren. In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van management, coaching, persoonlijke ontwikkeling en lichaamsbewustzijn. Zo heb ik jarenlang intensieve trainingen gevolgd op de School voor Zijnsoriëntatie, waar Tibetaans boeddhistische inzichten (non dualiteit) worden gecombineerd met hedendaagse kennis over de werking van de psyche.

Verder ben ik Master Practitioner NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en werk ik veel met (familie)opstellingen.

Betty Wijntjes

Met IEMT, Integral Eye Movement Therapy, kan ik in korte tijd veel voor mijn cliënten veranderen. Dit alles wordt ondersteund door de methode Rességuier, een krachtige vorm van in contact zijn waardoor de ander zijn capaciteiten ten volle kan ontwikkelen. Tenslotte ben ik gecertificeerd voor het gebruik van verschillende feedbackmethoden en een test die interesses en competenties in kaart brengt. Ik ben als persoon gecertificeerd door Career Management Institute Netherlands (CMI) en erkend door Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals, waar ik enkele jaren deel heb uitgemaakt van een kwaliteitskring. Daarna heb ik een multidisciplinair intervisiegroepje opgericht, dat zich bezighoudt met zelfonderzoek en professionaliteit.